To BRC (British Retail Consortium Global Standard) είναι μία μεθοδολογία για την ανάπτυξη ενός συστήματος διασφάλισης της ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων για τον τελικό Καταναλωτή. Το BRC Standard for Food στηρίζεται στις αρχές του HACCP δίνοντας ιδιαίτερη βάση στην καλή βιομηχανική πρακτική (GMP) και στην ορθή υγιεινή πρακτική (GHP).
Οφέλη που αποκομίζει η πιστοποιημένη επιχείρηση στην αγορά:
- Αξιολόγηση και έλεγχος της ποιότητας των προϊόντων.
- Μείωση του κόστους κυρίως από τη μείωση των απωλειών εσωτερικά στις φάσεις διακίνησης των τροφίμων.
- Μείωση του κινδύνου αποζημιώσεων κ.τ.λ. που τυχόν οφείλονται σε παραβάσεις του κώδικα τροφίμων κ.τ.λ.
- Εναρμόνιση της Επιχείρησης με τη νομοθεσία.