Τι ειναι το FSC / PEFC

FSC / PEFC (Υπεύθυνη Διαχείριση Δασικών Πόρων)

Η πιστοποίηση σύμφωνα με τις προδιαγραφές του διεθνούς οργανισμού Forest Stewardship Council ή του οργανισμού Programme for Endorsement Forest certification Council αφορά όλες τις επιχειρήσεις η οποίες εμπλέκονται στη διαχείριση ή/και τη διαμόρφωση δασικών προϊόντων, σε οποιοδήποτε στάδιο του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα , από το δάσος μέχρι τον καταναλωτή.

Η εμπειρία μας και η τεχνογνωσία που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια, μας επιτρέπει να προσεγγίσουμε ακόμα και την πιο εξειδικευμένη περίπτωση και να επιλέξουμε το κατάλληλο σύστημα διαχείρισης, σύμφωνα με το πεδίο δραστηριότητας ενός οργανισμού και το επίπεδο εμπλοκής του στη διαχείριση προϊόντων ξυλείας ή χάρτου.

Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών (FSC)

To Forest Stewardship Council (FSC) είναι ένας διεθνής, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1993 για να προωθήσει την υπεύθυνη διαχείριση των δασών μέσα από τη βιώσιμη δασοκομία.

Η αποστολή του Forest Stewardship Council (FSC) είναι η προώθηση μιας περιβαλλοντικά κατάλληλης, κοινωνικά επωφελούς και οικονομικά βιώσιμης διαχείρισης των δασών του πλανήτη.

Η πιστοποίηση FSC παρέχει τη σύνδεση μεταξύ υπεύθυνης διαχείρισης των δασών και κατανάλωσης προϊόντων που προέρχονται από το δάσος (όπως ξυλεία, χαρτί) επιτρέποντας στους μεν καταναλωτές να αγοράζουν προϊόντα που προστατεύουν το περιβάλλον και την ανθρώπινη αξία και στις δε επιχειρήσεις να προσδίδουν αξία στα προϊόντα τους.

Για την πιστοποίηση με βάση τις απαιτήσεις του FSC o διεθνής οργανισμός Forest Stewardship Council (FSC) έχει αναπτύξει τα πρότυπα FSC Forest Management certification και FSC Chain of Custody. Το FSC Forest Management Certification αφορά την πιστοποίηση του δάσους εξασφαλίζοντας ότι η διαχείριση των δασών πραγματοποιείται με υπεύθυνο και ορθό τρόπο. Το πρότυπο FSC Chain of Custody περιγράφει ένα σύστημα διαχείρισης που έχει στόχο την αποτελεσματική παρακολούθηση των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των προϊόντων σε μία εταιρεία. Η παρακολούθηση αυτή αφορά όλα τα στάδια της επεξεργασίας των πρώτων υλών, μέχρι την παράδοση στους καταναλωτές, διασφαλίζοντας ότι έχουν χρησιμοποιηθεί πρώτες ύλες και μετέπειτα διαδικασίες σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου και της υπεύθυνης διαχείρισης των δασών.

Πανευρωπαϊκή Δασική Πιστοποίηση (PEFC)

Το Συμβούλιο PEFC είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1999 ο οποίος προωθεί τη βιώσιμη διαχείριση των δασών μέσω της ανεξάρτητης πιστοποίησης από κάποιο τρίτο σώμα. Το PEFC παρέχει ένα μηχανισμό διασφάλισης προς τους αγοραστές προϊόντων από ξύλο και χαρτί ότι προωθούν τη βιώσιμη διαχείριση των δασών.

Το PEFC αναπτύσσει εθνικά πρότυπα και προγράμματα πιστοποίησης για τη διαχείριση δασών, χρησιμοποιώντας διαδικασίες με πολλαπλούς φορείς για τη προστασία των δασών, οι οποίες έχουν ήδη εγγράψει 37 κράτη στην Ευρώπη και άλλες διακρατικές διαδικασίες για τη βιώσιμη διαχείριση των δασών σε όλο τον κόσμο.

Χρησιμοποιούνται αναγνωρισμένες διαδικασίες επικύρωσης και πιστοποίησης για να διασφαλιστεί ο ανεξάρτητος έλεγχος, η θέσπιση κριτηρίων και η παροχή βιώσιμης διαχείρισης δασών.

Πλεονεκτήματα

  • Προστασία των δασικών εκτάσεων
  • Εργαλείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
  • Σαφής προτίμηση από το καταναλωτικό κοινό έναντι του ανταγωνισμού
  • Εύκολη αναγνώριση των προϊόντων από τους καταναλωτές
  • Προσέλκυση των καταναλωτών που είναι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος
  • Δυνατότητα πρόσβασης σε νέες αγορές του εξωτερικού στις οποίες οι καταναλωτές έχουν ανεπτυγμένο αίσθημα περιβαλλοντικής συνείδησης
  • Συμβολή της επιχείρησης στην προστασία των δασών και του περιβάλλοντος
  • Ικανοποίηση απαίτησης πελάτη

Κανένα Σχόλιο Ακόμη.

Κάντε ένα Σχόλιο

Πρέπει να είστε Συνδεμένος για να κάνετε ένα σχόλιο.